Müdürün Mesajı

Anasayfa   Okulumuz   Müdürün Mesajı

&

Tanınmış ve kendini ispatlamış,kaliteli bir eğitim kurumu niteliği taşıyan Bahçeşehir Okulları, modern ve yenilikçi eğitim anlayışını tüm değerleriyle sürdürmektedir.

Bahçeşehir Okulları’nda insani ve akademik başarıyı tüm yönleriyle geliştirmek ve öğrenciye kendini keşfetme fırsatı sunmak en büyük hedeftir. Bu hedefe ulaşırken çoklu zeka ve farklı bilgiyi teknoloji ile buluşturup bireysel farklılıklar da gözetilerek öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda gelişim göstermelerine olanak sağlanmaktadır.

Lisenin ilk yılından itibaren rehber öğretmenlerimiz modern envanterlerle öğrencinin akademik ve sosyal kimliğini belirleyip kişisel başarı rotasını çizmektedir. Danışman ve rehber öğretmenler eşliğinde öğrenciler kariyer planlamalarını yapıp karakterleriyle örtüşen çalışmalarda yer alarak etkili bir portfolyo dosyası oluşturmaktadırlar. Böylece üniversiteye hazırlık süreci 9.sınıftan itibaren planlanmakta ve gençlerimiz  üniversite sınavlarına önceden hazırlanarak öğrencilerimizin üniversite hayalleri gerçekleştirilmektedir.

Bahçeşehir Okullarında her gencin tek bir birey olduğu gerçeğini aklımızdan hiçbir zaman çıkarmıyoruz.Bu gerçekten yola çıkarak her bir öğrenciyi ayrı ayrı ele alıp onun  yalnızca akademik değil tüm insani yönlerini,yeteneklerini geliştirmeyi arzuluyoruz. Bilim,sanat, spor camiasının başarılı isimlerini kariyer günleri kapsamında okulumuza davet ederek onları öğrencilerimizle buluşturuyor ve öğrencilerimizin hedeflerini hayal dünyasından çıkarıp netleştiriyoruz.  Öğrencimizin dünyaya evrensel açılımını sağlamak için sosyal sorumluluk projeleri,sanat ve spor çalışmaları,bilim etkinlikleri ile ulusal ve uluslararası sahada sesini duyurabilecek bireyler yetiştiriyoruz.

Her öğrencimizin ilgi alanına yönelik oluşturduğumuz kulüplerde, öğrencilerimiz sene sonuna kadar birçok proje oluşturmakta, özel günler için program hazırlayıp sunmakta ve sahne deneyimi yaşamaktadır. İnovasyon , Fotoğrafçılık ve Yaratıcı Sanat , Türkçe Tiyatro, Sosyal Sorumluluk, Genç Mucitler, Anadolu ve Avrupa Kültürleri, MUN, Modern Dans, Yaratıcı Kalemler ve Münazara kulüplerimizden bazılarıdır. “Çocuk,her yerde büyür; Bahçeşehir Koleji Alanya’da yeteneklerini geliştirerek büyür.” sloganıyla hareket eden okulumuz  modern dans,bale, piyano, gitar, bateri dersleri ile de öğrencilerimizin kendilerini keşfetmelerine yardımcı olmaktadır.

Ana okulundan liseye hemen her kademede yürüttüğümüz dil gelişimi projesiyle  öğrencilerimize Türkçeyi doğru ve düzgün kullanmanın önemini kavratıyor, öğrencilerimizin disiplinler arası ilgi kurmalarını sağlıyoruz. Tüm bu çalışmalara çoklu yabancı dil eğitimi ile tam destek vererek öğrencilerimizin ‘’ dünya insanı ‘’olmalarını hedefliyoruz. Karşılıklı yurtdışı öğrenci ziyaretleri ile öğrencimizin farklı kültürleri ve bireyleri özümsemesine ortam hazırlarken yabancı dilde drama çalışmaları,uluslararası yabancı dil öğrenci konseyleri ile bu süreci taçlandırıyoruz.

Bahçeşehir Koleji Alanya ‘da aldıkları çağdaş eğitim ve donanımla özgüvenli , ülkesine ışık saçan liderler yetiştirmenin haklı gururunu  ilk günden bu yana yaşıyoruz.

&